Kore Ulusal Müzesi ve Hangeul (Kore Alfabesi) Müzesi

Güney Kore, her alanda gösterdiği çaba ve özenle takdir edilesi bir ülke. Kültür ve sanat alanında gerekli yatırımların yapıldığı, onlarca kaliteli ve sanatsal anlamda doyurucu müze gezilebilen Seul’de sıradaki gezi durağım Kore Ulusal Müzesi ve Hangeul Müzesi . Oldukça büyük alana yayılmış bu iki yeri gezmek güzel bir deneyimdi. Bu yerler hakkında kısa bilgiler ve izlenimler ile beraber çekmiş olduğum fotoğraflara bir göz atalım.

 

 

NATİONAL HANGEUL MUSEUM

Kore halkı, 1443 yılına kadar Çin alfabesini kullanıyordu. Ancak Çin alfabesinin karmaşık ve Korece konuşma ile uyumsuzluğu nedeniyle daha uyumlu, daha basit ve öğrenimi kolay bir yazı diline ihtiyaç vardı. Dönemin kralı Sejong, halkının okuma yazmayı  kolayca öğrenmesi adına bir yazı sistemi icat etti. 19 ünsüz, 11 ünlü harfin bulunduğu; toplamda 28 harften oluşan Hangeul’ u geliştirdi ve o tarihten itibaren Kore, bu alfabeyi kullanmaya başladı. Kore, günümüzde hala Hangeul’ u kullanmaktadır.

 

Üstüne düşeni yapan sadece Kral Sejog değildi; hükümet Hangeul’ ün tarihini, gelişimini ve sistemini halkına tanıtmak ve öğretmek adına Ulusal Hangeul Müzesini kurdu.

 

 

Çocukları ve misafirleri bilgilendirmek adına videoların oynatıldığı  ekranlar mevcut.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ULUSAL KORE MÜZESİ(NATİONAL MUSEUM OF KOREA)

Seul’ un en büyük ve kapsamlı müzelerinden birisi olan Ulusal Kore Müzesi, yalnızca Kore’ nin tarihi,sanatı ve kültürü ile ilgili değil, tüm Asya sanatı ve kültürü üzerine eserler ve çalışmalar içeren bir müze. Müze; sergi ve gösteri alanlarına ek olarak çocukların oynayabileceği alanlar ve dinlenip bir kahve içmek isteyenler için de kafeler barındırıyor. Birkaç saatinizi sıkılmadan harcayabileceğiniz bir alan olan Ulusal Kore Müzesi, Kore’ de ziyaret edilmesi ve deneyimlenmesi gereken önemli destinasyonlardan birisi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daha fazla yazı için batihandizdaroglu.com’ u takipte kalın…